Техніку для центру навчання бойовиків ДНР завозив гуманітарний конвой - СБУ

Читать на русском

Ввезення військової техніки та обладнання для будівництва центру з навчання бойовиків здійснювалось за допомогою автомобілів зі складу російського гуманітарного конвою.

Про це у себе в Facebook повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Лубківський розповів деякі деталі операції «Доміно», в рамках якої на території Донецької області має бути створений полігон для навчання бойовиків.

За його словами, все почалося з того, що 2 листопада в районі населоного пункту Піски при спробі проїзду на підконтрольну українським силам територію було затримано двох громадян РФ. «В результаті контррозвідувального опитування було отримано інформацію про функціонування в Донецьку «навчального центру ДНР, в т.ч. призначеного для тренування стрільбі з танків та важкої артилерії», - каже радник голови СБУ.

При цьому, за словами Лубківського, ввезення військової техніки та обладнання для цього центру здійснювалося автомобілями зі складу гуманітарного конвою.

«Керівництво будівництва полігону з позицій штабних структур Збройних Сил РФ здійснює заступник командувача Південного військового округу ЗС РФ з артилерії. Будівництво полігону триватиме два місяці», - заявив він.

Крім того, «15 курсантів» уже були відібрані російським військовими для проходження подальшого навчання на території РФ у якості операторів ПЗРК «Стріла 10» та повернення їх в Україну на військовій техніці, знятій з озброєння у ЗС РФ.

«Усі вище перелічені заходи є елементами операції «Доміно», спрямованої на збільшення кількості підготовлених фахівців т.зв. ДНР за рахунок фінансування військових програм з федерального буюджету РФ і об"єднання всіх навчальних підрозділів в один навчальний цикл на території, підконтрольній бойовикам», - резюмував радник Лубківський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: