У Полторака розповіли, наскільки збільшиться чисельність української армії

Читать на русском

Міністерство оборони планує збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тисяч чоловік.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар глави оборонного відомства Вікторія Кушнір, передає «Слово і Діло» із посиланням на «Українські Новини».

Нагадаємо, про те, що чисельність ЗСУ буде збільшена найближчим часом, міністр оборони Степан Полторак сказав ще 22 листопада. «У нас в планах є збільшення чисельності Збройних сил України, у зв'язку з існуючими сьогодні загрозами. Ми плануємо це зробити в рамках розвитку Збройних сил України найближчим часом», - сказав міністр.

У свою чергу, Вікторія Кушнір розповіла, що кількість військовослужбовців планується збільшити до 250 тисяч чоловік. Вона також додала, що на даний момент чисельність армії становить близько 232 тис. військових.

Як відомо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що РНБО затвердить нову Військову доктрину. Разом з тим, голова військової ради партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук повідомив, що відповідно до військової доктрини політичної сили, чисельність регулярної армії України повинна становити 100-150 тисяч чоловік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: