Яценюк створить ще одну бюрократичну одиницю в Міноборони?

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про намір створити Державне агентство з питань оборонно-промислового комплексу.

Відповідну обіцянку голови уряду система громадського контролю «Слово і Діло» зафіксувала 11 грудня.

«Нам треба суттєво і якісно змінити систему управління оборонним комплексом», – прокоментував своє рішення прем'єр на засіданні Верховної Ради в четвер. Він також додав, що необхідно внести зміни до закону про державне оборонне замовлення.

Наразі координацією виробництва та закупівлі озброєння в Україні займається Державний концерн «Укроборонпром». Як зазначають у самій компанії, до її складу входять «підприємства, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, а також беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами».

Читайте також: В Мінсоцполітики думають, як відрізнити учасників АТО від «тилових пацюків»

«Слово і Діло» хотіло б також нагадати, що в березні цього року Арсеній Яценюк обіцяв скорочення державного апарату на 24 тисячі осіб. Тоді прем'єр свою обіцянку виконав, але пізніше в структурі органів державної влади з'явилася Державна регуляторна служба, а ще одна – Служба фінансових розслідувань – на цю мить перебуває в процесі створення.

Крім того, статус «виконано» поки що так і не отримали обіцянки голови уряду щодо відновлення програм, скорочених внаслідок створення резервного фонду оборони, та про оплату за військовими контрактами на термін до 90 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: