Мусій: «зелене світло» імпортним лікам не зашкодить вітчизняним фармацевтам

Читать на русском

Колишній міністр охорони здоров'я України та народний депутат Олег Мусій вважає, що спрощення процедури сертифікації ліків, котрі пройшли реєстрацію в країнах із жорсткою регуляцією, створить здорову конкуренцію на фармацевтичному ринку України.

Йдеться про такі держави, як США, Канада, Японія, Австралія та країни ЄС, уточнив екс-міністр охорони здоров'я в коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Ця процедура могла би наприклад (складатися з – ред.) подачі реєстраційного досьє, тому що воно необхідне для здійснення контролю якості ліків, протягом одного місяця – і все. Без особливих бюрократичних проволочок», – пояснив механізм оформлення ліків Мусій.

На його думку, це виключно позитивно відобразиться на стані фармацевтичного ринку України. «Це не тільки оживить конкуренцію на ринку дистриб'юторів, це допоможе побудувати в Україні підприємства з виробництва ліків – і навпаки буде живіша конкуренція між українськими виробниками. Я вважаю це позитивним і правильним кроком», – додав екс-голова МОЗу.

Читайте також: У Радуцького вже знають, як реформувати медичну галузь Києва

Нагадаємо, сьогодні новопризначений міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявив про намір спростити реєстрацію в Україні ліків, що вже були зареєстровані та застосовуються в країнах із жорсткою регуляцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: