У Радуцького вже знають, як реформувати медичну галузь Києва

Читать на русском

Михайло Радуцький презентував основні напрямки реформування медичної галузі Києва.

Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала обіцянки заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Радуцького, щодо реформування медичної галузі Києва, яка вже має запрацювати на початку 2015 року.

Так заступник голови КМДА завив, що з початку 2015 року в Києві з'явиться муніципальна страхова компанія, яка буде страхувати киян за прийнятними тарифами з метою одержання будь-якої медичної допомоги. Таке рішення є одним з кроків по введенню обов'язкового медичного страхування в Україні.

«Дія поліса буде поширюватися на обслуговування в комунальних клініках і лікарнях. Компанія буде страхувати киян за прийнятними тарифами (50 грн на місяць) на додаток до обов'язкового бюджетного фінансування медицини, яке виділяється в даний час. За нашими розрахунками, клієнтами страхової компанії стануть не менш 250 тисяч киян. Тобто, ми створимо в місті потужного страховика світового рівня», – йдеться в повідомленні заступника голови міськдержадміністрації.

Цю послугу міська влада має намір інтегрувати в «картку киянина».

«Послугу муніципального страхування ми інтегруємо в картку киянина і, умовно, за 50 гривень на місяць страхова муніципальна компанія буде гарантувати кожному, хто має такий страховий поліс, страхове покриття у разі захворювання до 30 тисяч гривень. Цієї суми вистачить на якісне лікування в комунальному медзакладі», – заявив Радуцький.

Аби зекономити кошти у КМДА також планують застосувати аутсорсингові компанії для розвантаження господарської діяльності лікарень. Зокрема Київрада вже затвердила комунальне підприємство, яке надаватиме послуги з прання білизни для всіх київських лікарень. Очікується, що галузь охорони здоров’я зможе зекономити значні кошти, які витрачаються зараз на прання.

Також Радуцький заявив, що в столиці замість тендерної закупівлі інсуліну діятиме принцип відшкодування за отримані пільгові ліки: місто виділятиме кошти на закупівлю необхідних ліків.

Читайте також: У парламенті почали з'являтись нові депутатські об'єднання

Нагадаємо, за системою народного контролю «Слово і Діло», у Михайла Радуцького зафіксовано 6 обіцянок, всі з яких у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: