КМДА: економічно обгрунтована вартість проїзду в метро – 4,5 грн

Читать на русском

Начальник управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський розповів про збільшення вартості проїзду у столичному транспорті.

Нові тарифи були представлені на прес-конференці в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Уніан».

Так Василь Яструбинський заявив, що економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метрополітені становить 4,48 гривні.

Згідно з проектом розпорядження КМДА «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», ціна на разовий проїзд у київському метрополітені і міській електричці з лютого 2015 року становитиме 4 грн, а при купівлі проїзних карток – від 3,16 до 3,9 грн. У наземному транспорті вартість разового проїзду становитиме 3 грн.

У той же час, український політик Євген Гірник в коментарі «Слову і Ділу» також говорив, що для пасажирів, які щодня їздять на метро, ціна буде розрахована з собівартості – 3,16 грн.

«Курс долара з 2007 року, коли востаннє було підвищення, значно змінився та виріс. Також потрібно розуміти, що за цей час і в самому метрополітені були зміни, наприклад, було побудовано шість станції, а це теж означає більше витрат. Логічно, що тарифи проїзду підвищені», - сказав політик..

З його слів, безумовно, це викличе соціальну напругу, але, що стосовно пільгових категорій пасажирів, то на них вартість проїзду поширюватися не буде.

«Пасажири, які їздять на метро щодня, зможуть купити собі проїзні квитки за певною зниженою ціною. Буде градація : разова поїздка буде чотири гривні, а проїзний квиток буде з розрахунку собівартості – трьох гривень шістнадцяти копійок», - запевнив Євген Гірник журналіста «Слова і Діла».

Читайте також: Розщедрилися: Київрада подарувала Нацгвардії 6 довгобудів на Троєщині

Як відомо, у вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок. У листопаді уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у 5 гривень. Перший заступник Кличка Ігор Ніконов запевнив, що ціна на метро не буде вищою за 4 гривні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: