У вартість проїзного метро закладають ціну 3,16 грн/поїздка – політик

Читать на русском

Для пасажирів, які щодня їздять на метро, ціна буде розрахована з собівартості.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик Євген Гірник.

«Курс долара з 2007 року, коли востаннє було підвищення, значно змінився та виріс. Також потрібно розуміти, що за цей час і в самому метрополітені були зміни, наприклад, було побудовано шість станції, а це теж означає більше витрат, то логічно, що тарифи проїзду підвищені», - повідомляє Євген Гірник.

З його слів, безумовно, це викличе соціальну напругу, але, що стосовно пільгових категорій пасажирів, то на них вартість проїзду поширюватися не буде.

«Пасажири, які їздять на метро щодня, зможуть купити собі проїзні квитки за певною зниженою ціною. Буде градація : разова поїздка буде чотири гривні, а проїзний квиток буде з розрахунку собівартості – трьох гривень шістнадцяти копійок», - вважає Гірник.

Читайте також: У КМДА вже знають нову ціну на проїзд у метро

Нагадаємо, що у вересні голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК Олександр Клюс повідомив, що вартість проїзду в київському метрополітені буде підвищена з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Сьогодні, 26 листопада перший заступник голови Київської міської держадміністрації Ігор Ніконов повідомив, що ціна на проїзд у київському метро може бути підвищена до 4 гривень і новий тариф на проїзд зможуть ввести вже в лютому 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: