Які парламентські комітети найбільш популярні серед депутатів

Читать на русском

Найбільшу зацікавленість серед народних депутатів Верховної Ради VIII скликання викликають комітети з питань аграрної політики та земельних відносин, бюджету, податкової і митної політики, а також правосуддя.

Такого висновку можна дійти, проаналізувавши попередні дані щодо обрання народними обранцями комітетів для власної законодавчої роботи, передає «Слово і Діло».

Зокрема, найбільша кількість народних депутатів наразі увійшла до комітету з питань податкової та митної політики — 33. На один менше у комітеті правової політики та правосуддя. 30 нардепів уже працює в комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин, а 27 будуть займатися питаннями бюджету.

Натомість найменша кількість нардепів наразі вступила до профільного комітету з питань сім'ї, молоді та спорту. Ще 5 пароламентарів поки що не входять до жодного із парламентських комітетів.

Варто підкреслити, що у ВРУ попереднього скликання найбільшим за власною чисельністю був комітет з питань бюджету — 36 народних депутатів, а найменшим комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. У ньому було всього 6 народних обранців.

Читайте також: Читайте також: Парламентський флюгер повернув у бік «Мурзілки» Яценюка

Нагадаємо, що вчора, український парламент підтримав постанову Олега Ляшка про зміну керівного складу в комітетах, до якого, згідно попереднього рішення ВРУ, увійшли окремі народні депутати, які голосували за закони «16 січня».

Крім того, слід зауважити, що ще раніше Президжент України Петро Порошенко заявляв про скорочення кількісті комітетів ВРУ і дотримав власного слова. Адже на початку грудня народні депутати підтримали проект постанови про створення лише 27 комітетів Верховної Ради України, на відміну від парламенту минулого скликання, у якому їх було 30.

(Ред: дані щодо кількості депутатів у комітетах станом на 12.12.2014).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: