Новий міністр, старі обіцянки. Яресько прогнозує підйом економіки за 2 роки

Читать на русском

Новоспечена міністр фінансів, американка українського походження Наталя Яресько впевнена, що українська економіка не лише не перебуває на порозі дефолту, але й демонструватиме зростання у 2016 році.

Про це вона розповіла в інтерв'ю журналу «Фокус», передає «Слово і Діло».

«У нас не дефолтний і навіть не переддефолтний стан... Хоча ніхто не приховує, що ситуація дуже складна – Україна потребує термінової стабілізації фінансової системи, у тому числі банківського сектору», – переконана міністр.

На її думку, з огляду на ситуацію, що сьогодні склалася в Україні, дефіцит бюджету в розмірі 4% – далеко не катастрофічний. «Бюджетний дефіцит менш ніж 4% ВВП – це дуже непоганий показник, враховуючи анексію Криму, неперервну війну на сході й, власне, економічну кризу». Яресько вважає, що це – результат роботи попереднього уряду, котрий підготував основу для економічної стабілізації в країні.

Читайте також: Депутати підтримали програму уряду Яценюка

Разом з тим, за словами очільника Мінфіну, в 2016 році Кабінет міністрів очікує початку зростання української економіки. Серед ключових завдань, які необхідно виконати для цього, – дерегуляція бізнесу, лібералізація і демонополізація ринків, відновлення довіри інвесторів.

«Слово і Діло» зазначає, що обіцянки новоспеченого міністра – далеко не нові. Так, про економічне зростання в 2016-му вже говорив цього літа прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. А про недопущення дефолту 3 березня, вступаючи на посаду міністра економіки, заявляв Павло Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: