Стараннями Міндоходів платники викреслюють з життя на 100 годин менше

Читать на русском

Згідно з даними щорічного дослідження легкості ведення бізнесу Doing Business-2014 часові витрати на дотримання податкового законодавства скоротилися з 492 годин на рік у 2012 році до 390 годин на рік у 2013 році.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства доходів і зборів, передає «Слово і діло»

«Ми системно працюємо над спрощенням процедур та часу для сплати податків. Зменшення документації, скорочення звітності, прискорення формальностей, розвиток електронних сервісів – все це дозволяє платникові економити час», - прокоментував результати дослідження міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Згідно з інформацією Міндоходів, скорочення часу, який витрачається платниками податків на  податкові процедури, відбулося, зокрема, за рахунок спрощення декларацій для сплати ПДВ та єдиного соцвнеску, а також удосконалення системи електронного звітування.

Варто зазначити, що в рейтингу Doing Business-2014 порівняно з минулорічним дослідженням Україна піднялася на 25 позицій – з 137-го на 112 місце.

Міністр доходів і зборів також додав, що його відомство і надалі працюватиме над дебюрократизацією галузі: в найближчих планах спрощення декларації на прибуток і процедури подання декларації з ПДВ, зближення бухгалтерського та податкового обліку, зменшення кількості періодів сплати ЄСВ.

Також з наступного року планується скасувати необхідність отримувати свідоцтво ПДВ та єдиного податку.

Нагадаємо, 3 жовтня 2013 року Клименко пообіцяв, що довідку про сплату утилізаційного збору замінять електронним реєстром.

4 жовтня 2013 року він в свою чергу запевнив, що Міндоходів планує також замінити свідоцтво платника ПДВ на виписку з відповідного реєстру.

19 лютого 2013 року Президент Віктор Янукович дав доручення прем’єр-міністру Миколі Азарову вжити заходів для входження України в першу сотню держав за рейтингом Doing Business, але зазначене доручення виконане не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: