ГПУ підозрює 3 замів губернаторів у незаконній торгівлі скрапленим газом

Читать на русском

Наразі в Генеральній прокуратурі відкрито два кримінальних провадження у справах, пов'язаних із діяльністю опального українського бізнесмена Сергія Курченка.

Зокрема, оголошено підозру трьом заступникам голів обласних адміністрацій у незаконному продажу скрапленого газу, розповів генеральний прокурор Віталій Ярема в інтерв'ю виданню «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«Провадження стосується ввезення і продажу скрапленого газу, в результаті яких державі завдано збитків на 2 мільярда гривень... Ми сьогодні вже оголосили підозру трьом заступникам голів адміністрацій областей, які ухвалювали рішення, коли закуповували цей газ не за ціною для громадян, а для підприємств», – розповів Ярема.

Також, за словами генпрокурора, з прізвищем Курченка пов'язана ще одна справа, яка зараз перебуває на розгляді ГПУ – про розкрадання 2,8 млрд грн через «Брокбізнесбанк» за участю заступника голови НБУ Бориса Приходька.

Читайте також: Заступником міністра енергетики України може стати менеджер Курченка

Ярема спростував звинувачення у тому, що слідчі ГПУ нібито затягують розгляд справ, пов'язаних із діяльністю так званої «сім'ї». За його словами, на цю мить під підозрою прокурорів перебувають 22 особи із оточення екс-президента Януковича.

Нагадаємо, в жовтні губернатор Одеської області Ігор Палиця скаржився на те, що керівництво Одеського НПЗ не допускає контролерів до вимірювання рівня палива, що зберігається в резервуарах заводу. Палиця припустив, що на підприємстві розкрадають паливо, заарештоване у зв'язку з відкритими кримінальними провадженням проти його власника Сергія Курченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: