Попри обіцянку Яценюка, Україна закуповує російський газ

Читать на русском

Україна після піврічної перерви відновила імпорт газу з Росії.

Україні не вистачило 17 млрд кубометрів газу, щоб пережити зиму. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 26 вересня 2014 року запевняв: запасу газу в підземних сховищах вистачить на осінньо-зимовий період.

«Але у нас є дуже великі шанси пройти зиму, навіть маючи 17 млрд кубометрів природного газу в українських газосховищах», - сказав Яценюк.

Однак після піврічної перерви, у вівторок, 9 грудня, Україна почала імпорт природного газу з Росії з добовим об'ємом до 43,5 млн кубометрів, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Надійшла заявка від «Нафтогазу» на імпорт російського газу», - сказав керівник відділу зв'язків з громадськістю «Укртрансгазу» Максим Белявський.

Ввечері 5 грудня «Нафтогаз України» перерахував російському «Газпрому» 378 млн дол. як передоплату за поставку 1 млрд куб. м газу.

Шостого грудня в «Газпромі» підтвердили отримання передоплати. Після цього офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов сказав, що російський «Газпром» може відновити постачання газу в Україну максимум через 48 годин. Україна 8 грудня відправила заявку на імпорт російського газу з 11 грудня.

Читайте також: В українців забиратимуть 30% податку з витрат, що перевищують заробіток

Нагадаємо, Арсеній Яценюк обіцяє до 2016 року ввести в експлуатацію додатковий газогін між Україною та Польщею. Він дозволить отримувати додаткові 80 мільйонів кубометрів газу і кувати весь необхідний газ у ЄС.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: