Гройсман вирішив, що українці ще рік поживуть за старою Конституцією

Читать на русском

Не зумівши ухвалити в цілому зміни до Конституції України в жовтні поточного року, голова Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв внести зміни до Конституції України до жовтня наступного року.

«На думку голови Верховної Ради, зміни до Конституції необхідно внести до жовтня наступного року, оскільки місцеві вибори повинні відбутися на новій конституційній основі, і повинна бути створена реальна основа для місцевого самоврядування», - цитує Гройсмана прес-служба парламенту, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, зміни до Конституції також повинні враховувати висновки Венеціанської комісії.

Нагадаємо, що ще займаючи посаду віце-прем'єр-міністра – міністра регіонбуду, Гройсман заявив, що зміни до Конституції України щодо децентралізації влади планується схвалити в цілому в жовтні 2014 року.

Читайте також: Через провалену обіцянку Гройсмана децентралізація влади затягується

У липні Гройсман передав Генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду лист-звернення Петра Порошенка до Венеціанської комісії, в якому Президент просив розглянути запропоновані ним зміни до Конституції.

У ході 100-й сесії Венеціанська комісія розглянула і схвалила попередній висновок щодо проекту закону про внесення змін до Конституції України.

Як відомо, станом на сьогоднішній день в Україні діє Закон від 28.06.1996 №254к/96-ВР – 21 лютого 2014 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про відновлення дії окремих положень Конституції України», яким повертається законність Основного закону в редакції 2004 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: