Через провалену обіцянку Гройсмана децентралізація влади затягується

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку щодо прийняття урядом України найближчим часом низки рішень стосовно децентралізації влади.

Нагадаємо, цю обіцянку Гройсман дав ще 2 березня 2014 року. Серед першочергових кроків, за його словами, - передача повноважень на місця, в тому числі фінансових ресурсів, внесення змін до Податкового кодексу, максимальна відміна непотрібних адміністративних послуг тощо.

Однак, як зафіксувало «Слово і Діло», в березні-липні 2014 року Кабінет міністрів не приймав кардинальних рішень щодо децентралізації влади.

Слід зазначити, що 26 червня Президент Петро Порошенко вніс проект змін до Конституції, які передбачають розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Але документ ще не голосувався у Верховній Раді.

У той же час віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що зміни до Конституції України щодо децентралізації влади планується прийняти в цілому в жовтні поточного року, а сама децентралізована система влади запрацює з наступного року.

Нагадаємо, що навесні Кабмін схвалив законопроекти про співпрацю і об'єднання територіальних громад. В середині червня ці документи були внесені до Верховної Ради. Зараз прийнятий тільки законопроект про співпрацю, інший документ - тільки в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: