Тижневий дайджест станом на 28 жовтня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень в систему «Слово і діло» були додані 74 нових обіцянки від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур - голова «Укравтодору» Євген Прусенко, міністр оборони Павло Лебедєв і голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ.

Головний дорожник України Євген Прусенко обрадував вітчизняних автомобілістів новинами про ремонт кількох магістралей. Зокрема, згідно з обіцянками голови «Укравтодору», в 2014 році планується розпочати ремонт ділянок Київ-Знам'янка і Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, а також завершити капремонт дороги від Лубен до Полтави і здійснити як мінімум дві третіх передбачених робіт на ділянці Київ-Біла Церква. Крім того, плани Прусенка на майбутній рік охоплюють і такий проблемний об'єкт як транспортна магістраль через Дніпро в Запоріжжі, щодо якої вже не одного разу давалися різноманітні обіцянки як на місцевому, так і на державному рівні.

М'яко кажучи, непрості зобов'язання взяв на себе і міністр оборони Павло Лебедєв. Так, за його словами, вже з 1 липня 2014 року на всі категорії військовослужбовців чекає подвійне збільшення розміру грошового утримання, а до 2017 року зарплату в армії планується довести до астрономічних за нинішніми мірками сум - від 4424 грн. для рядового і сержантського складу, від 7876 грн. для молодших офіцерів і мінімум 9854 грн. для старшого офіцерського складу. Знаючи, наскільки проблемною була тема фінансування армії в усі роки існування України як незалежної держави, вищевикладені обіцянки глави оборонного відомства автоматично викликають недовіру. Втім, з цієї ж причини, у разі невиконання вони навряд чи викличуть розчарування у самих військовослужбовців - ті вже просто звикли чекати обіцяного десятиліттями.

Варто сказати, що деякі обіцянки голови Рівненської ОДА Василя Берташа також не є простими, враховуючи порівняно скромні розміри обласних бюджетів. Наприклад, рівненський губернатор вже до кінця 2013 року пообіцяв надати 6 млн. грн. на забезпечення медикаментами карет швидкої допомоги, а також в цьому ж році створити 1728 додаткових місць у дитсадках.

Протягом минулого тижня 31 обіцянка отримала статус «Виконано» і 10 - «Не виконано».

Серед невиконаних обіцянок звертає на себе увагу черговий провал міністра енергетики Едуарда Ставицького в газовому питанні - цього разу в обумовлені строки не був підписаний договір про постачання газу з Румунії. Також можна виділити невиконання міністром соцполітики Наталією Королевською соціально важливої обіцянки про своєчасну виплату пенсій.

У той же час серед виконаних зобов'язань варто відзначити обіцянку прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо відновлення теплопостачання міста Світлодарська, обіцянку глави КМДА Олександра Попова щодо облаштування 7 столичних парків та введення міністром освіти Дмитром Табачником обіцяного уроку плавання в школах.

Станом на 28.10.2013 року в системі «Слово і Діло» налічується 1039 персон і 16425 обіцянок, з них 10010 у процесі, 2883 виконаних і 2921 невиконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: