Порошенко спробує замінити імпорт військової техніки власним виробництвом

Читать на русском

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що у 2015 році вітчизняна оборонна промисловість збільшить виробничі потужності вдвічі.

Таку обіцянку голови держави «Слово і Діло» зареєструвало у день Збройних сил України.

Президент 6 грудня не лише пообіцяв військовим нову техніку українського виробництва, але й виконав своє зобов'язання щодо передачі 100 одиниць важкого озброєння у розпорядження сил АТО. Серед зразків важкої бойової техніки були як нові машини, так і старі, відремонтовані потужностями концерну «Укроборонпром» та ДП «Мотор Січ».

Нагадаємо, Порошенко дотримав свого слова збільшити замовлення Харківському бронетанковому заводу ім. Малишева. Наразі підприємство працює у три зміни, забезпечуючи здебільшого ремонт техніки для антитерористичної операції.

Крім того, як відомо, уже цього тижня Україна отримає першу партію бронеавтомобілів Saxon AT-105, броньованих за стандартами НАТО.

Читайте також: Полторак обіцяє 60% відомчого житла учасникам АТО

Загалом, усе обіцяне Порошенком останніми місяцями у сфері оборони поки що цілком вписується в його передвиборчу програму, в якій він вказав, що у разі обрання його Президентом, він збільшить видатки на армію в кілька разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: