Кличко придумав, як встигнути вирішити питання асоціації в Раді

Читать на русском

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко зареєстрував проект постанови, яким пропонується внесення змін до календарного плану роботи парламенту з метою прийняття низки законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії, передає «Слово і діло».  

Зокрема, Кличко пропонує провести два пленарні тижні поспіль - з 5 по 15 листопада – тоді як вже затверджений раніше порядок денний передбачає роботу депутатів у фракціях та комітетах з 11 по 15 листопада.

Нагадаємо, 17 жовтня 2013 року Президент Віктор Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном, у разі його прийняття парламентом.  

У вересні голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що правове рішення щодо звільнення та лікування Тимошенко в Німеччині буде прийнято до кінця жовтня.

В той же час 25 жовтня Рибак заявив, що до Вільнюського саміту парламент ухвалить три євроінтеграційних закони - про Генпрокуратуру, про створення Держбюро розслідувань і про зміни до виборчого законодавства.

Ще на парламентських виборах 2012 року Віталій Кличко заявляв, що його політична сила зробить все можливе для прискорення підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У той же час Кличко не виконав обіцянку щодо скликання позачергової сесії парламенту для прийняття законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

Згідно з позицією Євросоюзу, вирішення «питання Тимошенко» є однією з необхідних умов для підписання угоди про асоціацію.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: