У Верховній Раді порушують принципи парламентаризму – Філатов

Читать на русском

Позафракційний народний депутат Борис Філатов вважає, що в парламенті порушуються процедури та принципи парламентаризму, наприклад, голосування за уряд «пакетом».

Філатов відзначив, що ВР «пакетом» голосувала за призначення міністрів, бо «члени коаліції не довіряють один одному і розуміють, що якщо буде індивідуальне голосування за кандидатуру, то хтось може не пройти», - інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Уніан».

Також він переконаний, що коаліція узурпувала владу. Керівництво комітетами, які мають контролюючі функції, не надається опозиції. Причому все це викручується таким чином, що опозицією є «Опозиційний блок». Та на думку Філатова, всі депутати, які не увійшли до коаліції, є опозицією.

«Є різні люди, які заплямувалися і не заплямувалися, права опозиція, але з нами ніхто не хоче розмовляти», - наголосив Філатов.

Натомість колишній голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що депутати, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня, не зможуть очолити жоден парламентський комітет.

«Для нас є принциповою і жорсткою умовою, щоб ні в керівництві комітетів, ні в президії парламенту не було тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня, навіть якщо ці посади дістануться «Опозиційному блоку». На цьому коаліція стоїть доволі жорстко», - заявив Черненко.

Черненко також зазначив, що опозиція – це ті, хто не увійшов до коаліції – а це більше 100 депутатів – так чи інакше повинні її контролювати, незалежно від того, разом вони голосують чи ні.

«Єдине, що регламент чітко говорить, що участь у керівних посадах розподіляється між фракціями і групами. Якщо депутати не входять у фракцію або групи, вони не можуть претендувати на комітет», - сказав народний депутат.

Зокрема Борис Філатов вважає, що нинішня коаліція велика і «може бути аморфна, їм потрібно всіх людей розсадити, тому, даруйте за вислів, наїстися не можуть», - додає народний депутат. 

Читайте також: Депутати не можуть поділити бюджетний комітет

Нагадаємо, за системою народного контролю «Слово і Діло» у Бориса Філатова 28 обіцянок, більшість з яких у процесі виконання.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: