Митний союз знову нам не світить

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін вирішив ще раз використати аргумент про те, що, в разі укладання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС, участь у Митному союзі стане неможливою для України. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, що серед фракцій, представлених в парламенті, вступ до Митного союзу є частиною програми лише однієї сили – Компартії.

Задля ЗВТ з ЄС Україна розкриє свій ринок на 98,8%, - сказав Володимир Путін, - а таке розкриття небезпечне для Росії. Для впровадження європейських правил торгівлі з приблизно десяти тисяч тарифів Україні доведеться обнулити 7 тисяч 666, - заявив російський президент. Вражає не те, що з приблизної кількості тарифів відомо, скільки точно треба обнулити. Дивує, що російський глава не використав ще й цифру 13 у своїй промові.

Симптоматично, що вчора і Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Туреччина, в якої, виявляється, є "спільні кордони" з Митним союзом (?), проявила бажання приєднатись до об’єднання. До речі, Туреччина вже має Угоду про Асоціацію з ЄС.

Вільнюський саміт, на якому Україні закриються двері до Митного союзу, запланований на 28-29 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: