Українські парламентарі – не лише найбідніші, але й найзайнятіші в Європі

Читать на русском

«Слово і Діло» проаналізувало співвідношення кількості народних депутатів та чисельності населення України та європейських країн з метою з'ясувати, чиї народні обранці представляють у своїх парламентах найбільшу кількість населення.

Як виявилося, серед європейських країн з однопалатною парламентською системою Україна є лідером за кількістю населення, що припадає на одного народного депутата.

Так, кожен народний депутат України несе відповідальність за 101248 своїх співгромадян. Це у 2,2 рази більше, ніж у Португалії та майже втричі – ніж у сусідній з Україною Словаччині. Співвідношення кількості населення та чисельності парламентарів в країнах Балтії – ще нижче: в Литві на одного депутата припадає 21658 жителів, в Латвії – 20703, Естонії – 12814.

Відзначимо, що до списку порівняння не увійшли країни з двопалатним парламентом – такі, як Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Польща та ін. Детальніше про дослідження – в матеріалі «Слова і Діла».

Читайте також: Зняття недоторканості і ядерна зброя. Що обіцяють українцям нові депутати

Разом з тим, депутати Верховної Ради України офіційно залишаються найбіднішими в Європі. Рівень їхньої заробітної плати менший, ніж навіть у сусідній Молдові. Цікаво, що за рівнем статків депутати Державної думи Росії увійшли до п'ятірки лідерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: