Соболєв про люстрацію по-українськи: проблема не в законі, а в суддях

Читать на русском

Народний депутат та заступник керівника фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв упевнений, що головна проблема реалізації закону «Про очищення влади» – нечисті на руку судді.

Про це він розповів в коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Це не пов'язано з тим, що неправильний закон. Це пов'язано з тим, що неправильні судді. Вони просто своїми рішеннями зупиняють ці закони, мовляв «от до цього прокурора можна закон не виконувати». Я думаю, що одне з завдань цього парламенту – це зробити закон, який оновить суди», – так Соболєв прокоментував прецеденти поновлення на посадах люстрованих чиновників.

Нагадаємо, 25 листопада колишній харківський прокурор Володимир Суходубов рішенням суду був поновлений на посаді, з якої його звільнили на виконання закону про люстрацію.

Читайте також: Ці руки нічого не брали: «Оппоблок» претендує на антикорупційний комітет ВР

Що стосується свого обрання до Верховної Ради, Єгор Соболєв під час вручення «Щоденника політичної відповідальності» від «Слова і Діла» зазначив, що для нього це не лише радість, але й велика відповідальність.

«Я трошечки радий і дуже сильно стурбований.... Нам треба, щоб після цього парламенту люди повірили у демократію – що можна обирати нормальних людей і вони будуть нормально працювати», – сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: