Як Квіт, Яценюк та Ніщук борються з сепаратизмом

Читать на русском

Ряд українських чиновників вводить санкції проти громадян, в яких побачать прояви сепаратизму.

Система народного контролю «Слово і Діло» відібрала найцікавіші обіцянки політиків та урядовців в боротьбі з тероризмом та сепаратизмом.

Так прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював ухвалення проекту закону «О санкціях». За його словами, санкції будуть введені відносно кожної фізособи, у якої є паспорт РФ і яка підтримує терористів і сепаратистів в Україні.

В свою чергу міністр освіти Сергій Квіт звільнив викладачів, які підтримували терористів ДНР та ЛНР і залишилися працювати в зоні антитерористичної операції.

А от за ініціативи Євгена Ніщука, 14 російських діячів культури, що висловились на підтримку анексії Криму чи агресії на Донбасі, є персонами нон-грата в Україні. Більше того, на одного з них, актора Михайла Пореченкова, заведено кримінальну справу.

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко задля недопущення проявів сепаратизму в Черкаській області, депортує біженців зі східних регіонів з «сепаратистськими і проросійськими настроями» за межі області.

Також борються з сепаратизмом і в Європі. Уряди країн Європейського Союзу домовилися додати 13 прізвищ сепаратистів і п'ять компаній до списку санкцій. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на європейських дипломатів. Імена нових людей та юридичних осіб, яким буде заморожено активи і заборонено в'їзд до ЄС, будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: