Янукович штучно створював комітети в парламенті - політолог

Читать на русском

Дуже багато комітетів, які залишилися після правління «регіоналів», були штучно придумані Януковичем, щоб працевлаштувати членів своєї фракції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Віктор Каспрук, коментуючи повідомлення про те, що народні депутати планують скоротити кількість комітетів з 30 до 25.

«Те, що зараз планується скорочення чисельності комітетів єдине вірне рішення. Причиною цьому є той факт, що зменшення кількості комітетів у Раді 8-го скликання - це принципова вимога пропрезидентської політсили. І до того ж в парламенті є комітети, які за час своєї роботи розглянули 10 або 20 законопроектів, а є такі комітети, які розглядають по 600 законопроектів за сесію», - пояснює експерт.

При цьому він зазначив, що в парламенті існують декілька комітетів, які розглядають одні й ті ж питання.

«У той же час, якщо зараз стоїть питання скоротити бюджет і витрати, то потрібно скорочувати і комітети, які за час правління Януковича були створені штучно», - додав політолог.

Читайте також: Українці зможуть «побувати в гостях» у депутатів

Слід зазначити, що 19 листопада кандидат в народні депутати від «БПП» Віталій Ковальчук висловив упевненість, що, швидше за все, кількість комітетів у Верховній Раді України скоротиться до 22 або 24, порівняно з 29 у Верховній Раді України VII скликання.

Вчора, 20 листопада робоча група з підготовки пропозицій щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії нової Ради домовилася, що в парламенті будуть працювати 25 комітетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: