Метрополітен візьме кредит для майже добудованою станції

Читать на русском

КМДА планує взяти під державні гарантії кредит у розмірі 500 млн. грн. на погашення заборгованості за будівництво станції метро «Теремки», що передбачено постановою Кабінету Міністрів від 09.10.2013 №728. Відповідне рішення КМДА подала для розгляду на сьогоднішнє засідання  Київради.

Про це повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Кредит будуть брати в банку (якому саме не вказано) на 60 місяців, при цьому ставка по кредиту не повинна перевищувати 10%. Погашуватиме кредит метрополітен за власні кошти. Бюджет міста повинен оплатити відсоток за надання держгарантій, що становить 0,001% річних від залишку суми гарантійних зобов’язань.

Нагадаємо, що відкриття станції «Теремки» переносилося декілька разів. Так, спочатку планувалось побудувати станцію в 2012 році, згодом до Дня міста 2013 року, потім до Дня Незалежності. Останні обіцянки політиків передбачали, що метро відкриють з жовтня місяця. Отож до настання чергового дедлайну завершення будівництва залишилось сім днів.

Будемо сподіватись, що погашення заборгованості перед метробудівцями за рахунок нового кредиту допоможе, нарешті, відкрити довгоочікуване метро.

Нагадаємо, що відразу після відкриття станції «Теремки» чиновники обіцяють розпочати будівництво метро на Троєщину. Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко впевнений, що уряд надасть Києву кошти на початок будівництва нової гілки метро. Необхідна сума складає 400 млн. грн.

Підкреслимо, що Руслан Крамаренко раніше запевнював, що місто в поточному році не братиме нових кредитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: