На Півдні зросять перший мільйон гектар землі

Читать на русском

В Україні розробляється інвестиційний проект, що допоможе забезпечити зрошення 1 млн. га землі Півдня. Завдяки цьому вдасться збільшити вал зернових до 80 млн. тонн, а експорт – до 50 млн. тонн.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Згідно зі словами чиновника, наразі розпочалося обговорення інвестиційного проекту та техніко-економічного обґрунтування проекту відновлення зрошення з Головного Каховського та Південно-Кримського каналів, в рамках якого планується відновити зрошення близько 1 млн. га  землі.

Інвестиціями в зрошення земель Півдня України, за словами Івана Бісюка, цікавиться не лише Китай, а й інші країни, що хочуть збільшити імпорт української сільськогосподарської продукції.

Окрім того, планується відновити надання компенсації вартості електроенергії для поливу, і закласти для цього понад 106 млн. грн. у Держбюджет на 2014 рік.

Нагадаємо, що загалом відомство планує протягом 4-5 років забезпечити зрошення 3,5 млн. га землі на Півдні України, і отримати від Китаю 3 млрд. дол. кредиту на реалізацію відповідних проектів. Завдяки цьому обсяги виробництва зерна в зонах ризикованого землеробства мають збільшитися в 3-4 рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: