Перше засідання Ради Турчинов проведе у звичному амплуа

Читать на русском

Очолювана Володимиром Гройсманом підготовча депутатська група доручила провести перше засідання Верховної Ради спікеру парламенту минулого скликання Олександру Турчинову.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо з Twitter-акаунту «Громадського».

Як повідомляють журналісти, відповідне рішення озвучив віце-прем'єр-міністр України та голова підготовчої групи народних депутатів Володимир Гройсман.

Про початок роботи нового парламенту сьогодні о 18:00 має оголосити офіційна газета Верховної Ради – «Голос України». З деталей також відомо, що схема розсадки депутатів у сесійній залі буде затверджена лише напередодні засідання – у середу, 26 листопада.

Що ж до самого дня засідання нової Ради, то народні обранці одночасно зачитають присягу, а підписану присягу Надії Савченко, що перебуває в ув'язненні в Росії, можна буде побачити на екрані.

Читайте також: Турчинов не вгадав дату першого засідання ВР: нардепів чекають 27 листопада

Нагадаємо, в українському політикумі не вщухають розмови про те, хто посяде ключові крісла в новому складі вищого законодавчого органу в Україні. За однією версію, посаду спікера збереже за собою предсатвник «Народного Фронту» Олександр Турчинов, за іншою – на цю посаду нібито претендує партієць «Блоку Петра Порошенка» Володимир Гройсман. Останній, втім, раніше уже спростовував інформацію про це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: