Норвегія поділиться з Україною досвідом у сфері безпеки харчових продуктів

Читать на русском

Норвезькі експерти презентують новому складу уряду своє бачення впровадження реформ та модернізації державного управління. Навчати урядовців приїдуть в грудні місяці. А вже в січні українці здаватимуть «екзамен» у Норвегії, де і обміняються досвідом щодо сфери ветеринарної і продовольчої безпеки.

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем`єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана і міністра у справах Європейського економічного простору та відносин з ЄС Королівства Норвегія Відара Хельгесена, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«10 років тому в Норвегії було реформовано орган влади, який відповідає за продовольчу безпеку, і зараз можна сміливо вважати, що наш приклад – напевно, найкращий в ЄС. Тому хотілося б запросити до нас керівника відповідної української структури і передати йому цей досвід, тому що Україна тут може бути дуже важливим гравцем в продовольчій палаті», – підкреслив норвезький міністр.

«Пропозиція норвезької сторони є дуже вчасною, тож прийняли її без зволікань, - зазначив Володимир Гройсман. - Адже саме зараз в Україні відбувається реформування системи контролюючих органів, зокрема, у сфері безпеки харчових продуктів».

«Ми нещодавно прийняли рішення про перебудову системи контролюючих органів, у тому числі, у сфері безпеки харчових продуктів і санітарного контролю, і зараз будемо створювати нову інституцію, яка перебере на себе функції, що раніше були розпорошені в різних державних органах. Вивчення досвіду Норвегії для нас є дуже важливим», - підкреслив віце-прем`єр-міністр України.

Читайте також: Взимку є загроза відключення від теплопостачання - експерт

Нагадаємо, Володимир Гройсман тримає першість у рейтингу відповідальності міністрів.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: