Детектор брехні повинні були пройти генерали МО, а пройшли волонтери

Читать на русском

Замість обіцяної перевірки керівництва Міністерства оборони і офіцерів Генерального штабу на «детекторі брехні», на поліграф потрапили волонтери.

Нагадаємо, обіцянку перевірити чиновників Міноборони на детекторі брехні 13 вересня дав екс-міністр оборони Валерій Гелетей, пише «Слово і Діло».

«Я вже почав попередні перевірки, щоб самому переконатися, наскільки ефективне використання таких детекторів брехні», - повідомив Гелетей 20 вересня.

Через місяць Президент України Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку Гелетея з посади міністра оборони. Новим главою МОУ став командувач Національною гвардією Степан Полторак.

Як повідомив 18 жовтня прес-секретар Президента Святослав Цеголко, нового міністра оборони, а також волонтерів, які починають працювати в оборонному відомстві, все-таки перевірили на детекторі брехні. При цьому з 12 волонтерів, які починають контролювати Міноборони, детектор брехні пройшли дев'ять.

Читайте також: У Полторака візьмуть волонтерів для контролю за закупівлями

У свою чергу керівник Центру оборонних реформ, екс-радник міністра оборони та ініціатор застосування поліграфа до офіцерів Генштабу і керівництва МО Олександр Данилюк заявив, що не розуміє, чому замість чиновників детектор брехні пройшли волонтери.

«Метою перевірки було встановлення осіб, які співпрацюють з іноземними спецслужбами та задіяні в корупційних угодах. Чому в результаті на поліграф замість генералів потрапили волонтери, я особисто не розумію. Немає слів», - написав Данилюк у себе в Facebook.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: