Впоравшись з перейменуванням вулиць, Луценко склав мандат депутата Київради

Читать на русском

Журналіст та громадський активіст Ігор Луценко, який наприкінці вересня заявив, що його першочергове завдання в Київраді – домогтися перейменування столичних вулиць, сьогодні склав повноваження депутата Київської міської адміністрації.

Про це третій номер списку ВО «Батьківщина» повідомив у своєму Facebook, пише «Слово і Діло».

«Склав повноваження депутата Київради. Нардепом ще не став», – написав Луценко. Між тим, єдиною зафіксованою обіцянкою тепер уже екс-депутата Київської міської ради э перейменування вулиць, названих на честь колишній НКВДистів та партійних діячів, що знищували український народ.

Як з'ясували спеціалісти «Слова і Діла», 13 листопада міська рада перейменувала 3 столичні вулиці. Ще 7 київським шляхам було повернуто історичні назви. Так, вулицю Горького перейменували на Антоновича, Червоноармійську – на Велику Васильківську, провулок Чекістів – на провулок Костя Гордієнка.

Вулиця Антищенка тепер носитиме назву Левандовська, Вєтрова – Назарівська, а Воровського – Бульварно-Назарівська. Повернуто історичну назву вулиці Дмитрівській – тепер вона називається Діловою, Івана Клименка – Преображенською, Андрія Іванова – Бутишевим провулком. Змінено назву також площі Фрунзе, яка тепер називається Петропавлівською.

Читайте також: Я незадоволений роботою Київради – Луценко

Додамо, що сьогодні Київрада прийняла рішення про переуменування частини вулиці Інститутської на алею Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, напередодні парламентських виборів, на яких ВО «Батьківщина» зрештою посіла прохідне шосте місце, «Слово і Діло» проаналізувало, хто входить до першої 30-ки списку партії Юлії Тимошенко. Серед громадських діячів, крім Ігоря Луценка, до Верховної Ради за списками «Батьківщини» потрапляють Олена Шкрум, Вадим Івченко та Олексій Рябчин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: