«Мотор-Січ» продовжує забезпечувати авіадвигунами російських окупантів

Читать на русском

Незважаючи на українсько-російський військовий конфлікт, акціонерне товариство «Мотор-Січ» продовжує співпрацю з російськими авіаторами.

Підприємство не припиняло поставки агрегатів авіаційних двигунів до Російської Федерації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Поки все, упаковки, штампування, агрегати авіадвигунів в рамках коопераційних поставок в нормальному режимі надходять з Росії в Україну і з України в Росію. Також нормально функціонує і система фінансових розрахунків», – розповів журналістам Віктор Чуйко, президент Союзу авіаційного двигунобудування України.

За його словами, українські двигуни використовують як для цивільних повітряних суден, так і для військових гвинтокрилів РФ. Разом з тим, виконання таких контрактів не йде у розріз з указом Президента України, тому що останній забороняє співпрацю лише з Міністерством оборони Росії.

Загалом обсяги співпраці підприємства з російськими авіаторами в порівнянні з минулим роком не зменшились, констатує Чуйко.

Читайте також: Рада підтримала Яценюка і спростила ввезення «оборонки» в Україну

Нагадаємо, 16 червня Петро Порошенко заборонив будь-яку співпрацю з Російською Федерацією у сфері військово-промислового комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: