Яценюк пообіцяв зігріти військових в зоні АТО

Читать на русском

Українські виробники розробили компактні пункти обігріву: до кінця року для Нацгвардії придбають 50 таких пунктів.

Таку обіцянку прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка зафіксувала система народного конролю «Слово і Діло» час демонстрації пунктів на території Міністерства внутрішніх справ України заявив.

«Загалом до кінця 2014 року ми придбаємо 50 таких пунктів», – сказав Арсеній Яценюк.

Пересувний пункт розрахований на одночасне розміщення 18 військовослужбовців. Він оснащений системою вентиляції, автономним опаленням і твердопаливною піччю, передбачає можливість підключення побутових електрообігрівачів. Він призначений для обігріву та розміщення військовослужбовців у зимовий період, зокрема, під час розміщення у відриві від пунктів постійної дислокації, при несенні служби на блок-постах.

Схожий мобільний пункт вже було презентовано у вересні цього року. Але він, за словами військових, був громіздкий, великий і дорогий. Призначені такі пункти для другої лінії оборони, а також можуть використовуватися у випадках надзвичайних ситуацій.

«Аби військовослужбовці, чи особи, яким потрібно бути на відповідних територіях, щоб допомогти цивільному населенню та вирішити ту чи іншу надзвичайну ситуацію, могли нормально жити й нормально перезимувати», – пояснив Яценюк доцільність такого пункту обігріву.

Народний контроль «Слово і Діло» перевірить стан виконання цієї обіцянки за місяць.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк пообіцяв до кінця року надати 50 мобільних житлових модулів для військовослужбовців в зоні АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: