«Свободівські» губернатори звільнились, не виконавши й половини обіцянок

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення із займаних посад голів Полтавської, Тернопільської та Рівненської обласних адміністрацій.

Таким чином, Віктор Бугайчук, Олег Сиротюк та Сергій Рибачок, що були призначені на посади голів Полтавської, Тернопільської та Рівненської областей відповідно 2 березня 2014 року, одночасно склали свої повноваження. Підводячи підсумок їхньої роботи «Слово і Діло» констатує, що кожен з них виконав щонайменше третину своїх зобов'язань.

Так, в активі Віктора Бугайчука 7 виконаних обіцянок (тобто 58%) з 12, зареєстрованих системою народного контролю «Слово і Діло». Найбільше уваги у своїй роботі екс-губернатор Полтавщини приділив забезпеченню учасників АТО, медицині та підприємництву. Статус невиконаних на цю мить отримали 4 обіцянки Бугайчука: про захист малого та середнього бізнесу, допомогу постраждалим від будівельної афери на вул. Боровиковського в Полтаві, проведення спортивних заходів та збільшення видобутку вуглеводнів.

На відміну від свого полтавського колеги, колишній голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк впорався зі своїми обов'язками рівно на третину: станом на 18 листопада, 33% обіцянок губернатора отримали статус «виконано». До заслуг тернопільського обласного голови можна занести оперативне прийняття бюджету регіону та кроки до прозорості влади у вигляді звіту про свою діяльність протягом 100 днів та про власну заробітну плату.

Той же відсоток відповідальності на посаді голови Рівненської ОДА продемонстрував інший «свободівець» – Сергій Рибачок: 5 його обіцянок з 15 були занесені у розділ виконаних. Судячи з виконаних обіцянок, діяльність екс-губернатора була переважно направлена на медичне забезпечення області та люстрацію.

Читайте також: Рейтинг безвідповідальності відставних міністрів «Свободи»

Нагадаємо, після того, як ВО «Свобода» не подолала 5-відсоткового бар'єру для потрапляння у парламент, представники політичної сили в уряді подали у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: