Тижневий дайджест станом на 21 жовтня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 36 нових обіцянок від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – Президент Віктор Янукович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник та голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Більшість нових обіцянок Президента Віктора Януковича стосувалися намірів щодо забезпечення енергетичної незалежності України. Так, за словами Президента, протягом 5-7 років видобуток газу в Україні планується збільшити в 2 рази, найближчим часом газовидобуток збільшиться до 24 млрд. кубометрів. В поточному році, запевнив Віктор Янукович, Україна видобуде 86 млн. тонн вугілля.

Минулого тижня Президент також оголосив декілька соціальних ініціатив. Зокрема, він заявив про необхідність забезпечення житлом майже 20 тисяч дітей-сиріт, які досягли повноліття, а також пообіцяв до кінця поточного року обладнати новітньою технікою та підключити до мережі Інтернет 50 шкіл.

Крім того, минулого тижня Віктор Янукович зробив резонансну заяву, запевнивши, що він підпише прийнятий парламентом закон про виїзд Ю. Тимошенко на лікування за кордон.

Очільник Мінрегіонрозвитку Геннадій Темник заявив, що цього року в Україні планується побудувати близько 11 млн. кв. метрів житла. Також він дав низку обіцянок щодо встановлення нової техніки на об’єктах ЖКГ, зокрема, міністр планує встановити 3 тис. теплових насосів і 900 котлів на біопаливі, 4 тис. утилізаторів за котлами різних типів та провести заміну 4,4 тис. котлів НИИСТУ-5 на сучасні.

Волинський губернатор Борис Клімчук минулого тижня звернув увагу на розбудову освітніх закладів області. Так, за його словами, вже найближчим часом відкриється дитячий садок у Бузаках, навесні 2014 року розпочнеться будівництво школи в Осівцях, в 2015 році відкриється нова школа в селі Журавники. Нову школу також обіцяють селу Оленине Камінь-Каширського району.

Протягом минулого тижня 32 обіцянки отримали статус «Виконано» та 36 – «Не виконано».

Серед невиконаних обіцянок слід підкреслити затягування київської влади з підключенням до гарячого водопостачання житлового фонду столиці, затримку ремонту будинку в Луганську, де відбувся вибух газу та відстрочку презентації трисекційного трамваю "Каштан" в Києві.

Серед виконаних обіцянок слід згадати відкриття обіцяного льодового стадіону в Дружківці, завершення реконструкції Успенського собору в Каневі та завершення заготівлі 6,5 тис. одиниць вулично-дорожньої техніки до зимового сезону.

Станом на 21.10.2013 року в системі "Слово і Діло" налічується 1039 персон і 16351 обіцянка, з них 9977 в процесі, 2852 виконаних і 2911 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: