Доки Яценюк обіцяє продати держдачі, ДУС ділитися майном не поспішає

Читать на русском

Сьогодні колишній спікер Верховної Ради та третій номер списку партії «Народний Фронт» Олександр Турчинов обурився незадовільним ходом розпродажу державних дач, на який проживають українські чиновники і які, разом з тим, досі утримуються за рахунок бюджету країни.

Дослідивши історію обіцянок з цього приводу, «Слово і Діло» визнає, що обурення екс-спікера небезпідставне: навіть із уст нинішнього прем'єр-міністра така обіцянка лунала вже принаймні двічі, причому вперше – ще в 2012 році.

Будучи головою Ради об'єднаної опозиції «Батьківщина», Арсеній Яценюк 28 вересня 2012 року заявив, що його політична сила працюватиме над тим, аби «непрофільні витрати» на кшталт державних дач зникли як стаття українського бюджету.

І якщо тоді опозиція не мала достатнього впливу, то на даний момент Арсеній Яценюк уже більш, як півроку очолює Кабінет міністрів, однак питання так і не було вирішене. І це –незважаючи на те, що 27 березня прем'єр рішуче заявив про намір припинити фінансування об'єктів власності, що перебувають у володінні ДУС: «Саме в цьому році завершується раз і назавжди фінансування резервацій на кшталт Конча-Заспа і Пуща-Водиця. Платники податків більше не будуть утримувати ці резервації», – заявив тоді голова уряду.

Втім, не всі чиновники взяли приклад з прем'єра у питанні розпродажу державної власності. Так, міністр Кабінету міністрів Остап Семерак дотримав свого слова щодо організації аукціонів з розпродажу автомобілів Кабміну. У квітні Семерак навіть прогнозував, що видатки на урядовий автопарк зменшаться на 18,5 млн грн вже до кінця цього року.

Ще 53 автівки, що перебувають на балансі ДУС, 27 липня пообіцяв передати для потреб української армії й сам керівник державного підприємства Сергій Березенко, щоправда ця обіцянка поки перебуває в процесі виконання.

Допомогти своїй галузі за рахунок Держуправління справами пообіцяв і міністр культури Євген Нишук, який 13 червня запевнив, що київський «Театр на Подолі» платитиме меншу орендну плату за приміщення малого залу палацу «Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: