Ан-70: знову в польоті

Читать на русском

Глава Кабінету Міністрів України Микола Азаров заявив, що Україна домовилась з Росією про завершення до 1 лютого 2014 року льотних випробувань літака Ан-70. Крім того, заявив Прем’єр-міністр, до цієї ж дати буде ухвалене рішення про спільне українсько-російське виробництво "найкращого в своєму класі" літака. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на "Інтерфакс".

В грудні минулого року Микола Азаров пообіцяв надати підтримку КБ "Антонов" для розробки Ан-70, а в червні цього року міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що його відомство закупить два апарати до 2017 року.

Перспектива спільного виробництва Ан-70 неодноразово ставилась під сумнів російською стороною. Зокрема, в кінці літа Дмітрій Рогозін - російський віце-прем’єр – заявляв, що його країна може відмовитися від виробництва Ан-70 на користь Іл-476. На це в КБ "Антонов" заявили, що не заперечують проти виходу Росії з спільного проекту, бо щодо цього літака з Україною готові до співробітництва неросійські виробники.

Ан-70 розробляється з 90-х рр., але до цього часу випущений лише один екземпляр. Для порівняння: Ан-70 дозволяє завантажити 19 одиниць техніки, в той час як Іл-476 – дев'ять і до того ж має обмеження щодо перевезення великогабаритної сучасної військової техніки.

Відповідно до даних проекту "Слово і діло", рейтинг Миколи Азарова складає 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: