«Київенерго» пояснює: гейзери гарячої води в столиці – закономірність

Читать на русском

У зв’язку з високою зношеністю тепломереж в Києві уникнути їх пошкоджень під час опалювального сезону неможливо, заявили в ПАТ «Київенерго» після повідомлення про черговий прорив тепломереж в столиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської держадміністрації.

Нагадаємо, що 16 жовтня в Дніпровському районі столиці біля житлового будинку за адресою б-р Верховної Ради, 13 12-річна дівчинка провалилася під землю по пояс, і потрапила в яму з окропом. Намагаючись обійти місце прориву тепломереж, мати та донька зайшли в зелену зону, де й стався провал ґрунту. З опіками обох кінцівок дівчинка була доставлена до лікарні.

В ПАТ «Київенерго» повідомили, що аварія трапилася внаслідок пошкодження розподільчої мережі централізованого опалення, після чого стався виток гарячої води на поверхню. В компанії пояснили, що уникнути подібних інцидентів неможливо, адже тепломережі надто зношені.

Отож «Київенерго» радить не наближатися до місць, де парує вода, її викидів на поверхню, а також уникати можливих провалів ґрунту чи асфальту.

Нагадаємо, що з початком опалювального сезону в різних районах столиці неодноразово відбувалися прориви тепломереж. Так, подібні випадки нещодавно траплялися біля станції метро Кловська.

Зазначимо, що Олександр Попов обіцяв до початку до початку опалювального сезону підключити гарячу воду всім киянам. Однак станом на 16 жовтня багато жителів столиці залишаються без гарячої води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: