Мажоритарники від «Опозиційного блоку» перемогли лише на 2 округах

Читать на русском

Представники партії «Опозиційний блок» на позачергових виборах до Верховної Ради змогли виграти вибори лише у 2 округах Донецької та Луганської областей.

Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії, пише «Слово і Діло».

Так, перемогу на своїх одномандатних виборчих округах здобули Юрій Солод (ОВО №47, Донеччина) та Євген Бакулін (ОВО №106, Луганщина). Перший, за офіційними даними, набрав понад 34% голосів виборців, другий – більше 43%.

Однак констатувати факт втрати електоральної підтримки колишніми представниками «Партії Регіонів» (на основі якої, як відомо, і був сформований «Опозиційний блок») – вочевидь зарано.

Переглянувши список мажоритарників-самовисуванців, котрі перемогли в традиційно виграшних для колишньої влади регіонах «Слово і Діло» констатує: серед решти 15 народних депутатів, мандат яким «подарували» жителі Донеччини та Луганщини, лише двоє не пов'язані офіційною чи неформальною співпрацею з «Партією Регіонів». Серед таких –представник «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Лубінець, що здобув перемогу на виборчому окрузі №60 в Донецькій області, та колишній «бютівець» Віталій Курило, котрий виграв вибори на луганському окрузі №113.

Читайте також: Фракція «Самовисуванців»?

Серед кандидатів-переможців на одномандатних округах Донбасу четверо свого часу були у складі «Партії Регіонів», ще 9 – тим чи іншим чином пов'язані із посадовцями часів Віктора Януковича та особисто Рінатом Ахметовим.

Зокрема, як самовисуванці до нового складу парламенту увійдуть такі кандидати-мажоритарники від Донецької та Луганської областей:

  • Юхим Звягільський, Денис Омельянович, Юлій Іоффе (усі – чинні члени ПР);
  • Ігор Шкіря та Сергій Дунаєв (депутати ВР попереднього скликання від «Партії Регіонів»);
  • Сергій Клюєв (брат екс-голови адміністрації Януковича);
  • Максим Єфімов (гендиректор ПАО «Елктронмашспецсталь»);
  • Сергій Матвієнков (перший заступник гендиретора ММК ім. Ілліча, що входить до ГК «Метінвест»);
  • Євгеній Гєллєр (екс-директор ФК «Шахтар»);
  • Олег Недава (за даними ЗМІ, наближена особа Юрія Іванющенка);
  • Сергій Тарута (мультимільйонер, бізнесмен, екс-губернатор Донецької області);
  • Сергій Сажко (міський голова м. Курахове, Донецька область);
  • Юрій Гарбуз (голова Міловської РДА Луганської області).

Нагадаємо «Слово і Діло» вже писало про те, що кандидати-мажоритарники від «Народного Фронту» отримали більше за всіх мандатів у Києві, а від «Блоку Петра Порошенка» – в Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: