Мажоритарники Яценюка взяли найкращий результат у Києві

Читать на русском

У чьотирьох із дванадцяти переможних для політичної партії «Народний фронт» по багатомандатному виборчому округу регіонах України, прем'єрська політична сила не матиме жодного депутата-мажоритарника за результатами дострокових парламентських виборів 2014 року.

Такого висновку спеціалісти системи народного контролю «Слово і Діло» дійшли в результаті аналізу даних щодо результатів дострокових парламентських виборів 2014 року в одномандатних виборчих округах, опублікованих на сайті Центральної виборчої комісії.

Зокрема, до переліку вище згаданих областей, в яких не здобув перемогу жоден із кандидатів-мажоритарників від «Народного фронту», однак партія отримала найбільшу кількість голосів виборців з поміж інших політичних сил входять: Кіровоградська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області. Сюди ж також відносяться Вінничина, Дніпропетровщина, Донеччина, Кіровоградщина, Луганщина, Миколаївщина, Одещина, Херсонщина, Закарпаття та Запорізька область. Там «Народний фронт» теж не представлений жодним мажоритарником, однак не посів і перше місце у підсумку партійних результатів на дострокових виборах 2014.

В той же час, по одному мажоритарнику «Народний фронт» матиме у Житомирській, Львівській, Рівненській, Сумській, Харківській, Чернігівській і Полтавській областях, а найбільше — на Волині, Івано-Франківщині, Київщині, Буковині (по 2 мажоритарника) та у столиці — 3 депутати-мажоритарники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: