Садовий перший у рейтингу прозорості влади, а Надал – відповідальністі

Читать на русском

Львів займає першу сходинку у рейтингу міст, влада яких за власною ініціативою оприлюднює вичерпну та актуальну інформацію про свій персональний склад і структуру, повноваження і функції.

Про це свідчать зведені дані проекту «Індекс публічності місцевого самоврядування», що проводиться за ініціативи Громадської мережі «Опора», передає «Слово і Діло».

Так, згідно інформації активістів, Львів, займаючи першу сходинку рейтингу, має 74,45% прозорості влади. На другому місті Івано-Франківськ із показником 69,39%. Трійку лідерів замикає Луцьк, у якого відсоток відкритості становить 67,13.

Натомість найгірший показник прозорості влади в Ужгороді – всього 34,68%.

В той же час, варто відзначити, що згідно даних системи народного контролю «Слово і Діло», за показниками політичної відповідальності серед мерів міст України першу сходинку займає міський голова Тернополя Сергій Надал, у якого 49% виконаних обіцянок. На другому місці – мер Львова Андрій Садовий з 38% виконаних обіцянок, а на третьому – мер Хмельницька Сергій Мельник. У останнього 42% виконаних обіцянок. 

Читайте також: Мажоритарники Яценюка взяли найкращий результат у Києві

З повним рейтингом відповідальності українських мерів ви маєте можливість ознайомитись на нашому порталі в розділі «мери».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: