Кличко розповів, де виділить землю учасникам АТО

Читать на русском

Голова КМДА Віталій Кличко планує винести на розгляд Київради питання щодо виділення учасникам АТО та їхнім родинам земельних ділянок під забудову в селищі Биківня, що в Деснянському районі столиці.

Про це він заявив під час огляду земельної ділянки, передає «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

Земельні наділи одержать передусім родини загиблих в зоні АТО киян (таких на цю мить офіційно зареєстровано 38), потім – тяжкопоранені та поранені бійці. Площа кожної ділянки, яка за законом може сягати 10 соток, імовірно, буде менша, зазначає директор Департаменту земельних ресурсів Києва Олексій Поліщук.

«Усі розуміють, що по 10 соток на 10 гектарах – це мала кількість земельних ділянок. Можливо, це буде по 5-6 соток. А може, вони будуватимуть не окремі житлові будинки, а, наприклад, таунхауси. Тобто вони самі вирішать, і ми їм даємо це право визначити, що вони хочуть там будувати», – роз'яснив Поліщук, зазначивши, що для цього буде створено відповідний житловий кооператив.

Читайте також: Новий генплан Києва можуть затвердити вже восени

Питання механізму виділення таких ділянок має найближчим часом взяти на себе Київська міська рада. Зокрема, депутати Київради повинні розробити алгоритм відведення землі окремо кожній родині, встановити черговість надання землі.

А що зазначена ділянка розміщена на території зеленої зони, то належить також розв'язати питання щодо вирубки багатолітніх сосен. Разом з тим, поблизу даної ділянки наявна вся потрібна інфраструктура: дитячі садки, крамниці та соціальні заклади.

Додамо, що географічно селище Биківня розташоване на півдні Деснянського району, між Броварським проспектом та вулицею Бобринецькою.

Нагадаємо, 18 вересня столичний міський голова Віталій Кличко пообіцяв надати земельні ділянки киянам, які захищають інтереси країни в зоні проведення антитерористичної операції, а також – що інформація про цей процес буде публічною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: