Продан «провалив» збільшення відвантаження вугілля для ТЕС

Читать на русском

Ще 24 березня 2014 року в своєму зверненні до працівників вугільної галузі Юрій Продан пообіцяв збільшити обсяги вугілля, які будуть відвантажуватися на теплоелектростанції.

«На сьогодні поширюється недостовірна інформація про загрозу закриття шахт, що створює, відповідно, напругу в шахтарських регіонах. Насправді ніякого закриття шахт, окрім тих, які були включені раніше до програм реструктуризації та ліквідації, не планується. Навпаки, буде збільшено відвантаження вугілля на теплоелектростанції. Крім того, заплановано впровадження нових технологій використання вугілля із залученням іноземних інвестицій, які дозволять збільшити попит та, відповідно, виробництво вугільної продукції», - йдеться в повідомленні.

Але вже 11 листопада система народного контролю «Слово і Діло» поміняла статус цієї обіцянки на «не виконана»: 27 вересня 2014 року перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков повідомив, що через бойові ді] на Донбасі видобуток вугілля здійснювалася лише на 24 шахтах з 90, 60 шахт працювало в режимі водовідливу і підтримки життєдіяльності. В результаті діяльності диверсійних груп 7 шахт були розбиті повністю. Україна змушена була укласти контракт на поставку 1 млн тонн вугілля з ПАР. А 10 листопада 2014 hjre міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що Україна вже отримала 250 тисяч тонн вугілля, який відвантажується на електростанції.

Читайте також: Бензин подорожчає до 20 грн/літр – експерт

Відзначимо, рівень відповідальності Юрія Продана становить 22%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: