Гуманітарна криза в Криму: все ввозити, нічого не вивозити

Читать на русском

«Россільгоспнагляд» зняв обмеження на ввезення українських продуктів харчування до анексованого Криму.

На півострів пропускають вантажівки навіть із неатестованою продукцією, констатує «Слово і Діло» з посиланням на «Новини Криму».

В «Россільгоспнагляді» заявляють, що рішення щодо зняття обмежень для українських товарів було прийняте через ускладнення, що виникають під час доставки харчів та продуктів першої необхідності через Керченську поромну переправу.

Разом з тим, «прем’єр-міністр» республіки Сергій Аксьонов сьогодні заявив, що «влада» півострова у цей самий час розглядає можливість заборони вивезення кримських продуктів до Краснодарського краю. За словами Аксьонова, гуманітарну кризу на півострові може спричинити той факт, що місцеві виробники прагнуть збувати свій товар на території Росії через різницю в ціні.

Крім того, за повідомленнями «Новин Криму», півострів відчуває гостру нестачу води. Так, до прикладу, станом на сьогодні, води в Чорнорічинському водосховищі, що забезпечує Севастополь, залишилось приблизно на 20 днів споживання, через що у місті найближчим часом може бути введена погодинна подача води.

Читайте також: Крим досі залежить від України – депутат ВР Криму

Нагадаємо, 4 листопада міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник заявив про намір побудувати дамбу для повного припинення подачі питної води до республіки Крим. Будь-які питання щодо поновлення водопостачання півострова з материкової України будуть розглядатися лише після укладення господарюючими об’єктами відповідних угод, наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: