Крим досі залежить від України – депутат ВР Криму

Читать на русском

Кримська влада повинна буде шукати спільну мову з новим урядом України, оскільки півострів перебуває в стані перехідного періоду й економічної кризи.

Про це розповідає «Слову і Ділу» народний депутат парламенту Криму, лідер партії «Союз» Лев Миримський, коментуючи повідомлення Аксьонова про те, що він не бачить перспектив співпраці Криму з Україною.

«Хоче цього Аксьонов, чи ні – влада Криму змушена буде співпрацювати з новим парламентом, але і має залишатися під російською владою. Незважаючи на те, що півострів вже не частина України, він залишається в тотальній залежності від України. Близько 80% потреб Криму забезпечують Запорізька та Каховська електростанції. «Чорноморнафтогаз» забезпечує газом на 65%, але проблема в тому, що 100% акцій підприємства знаходяться у власності «Нафтогазу України». Крим споживає 1,4 млрд кубів води, з яких 1,2 млрд кубометрів з України, і всі ці чинники ще надовго залишать Крим на перехідному етапі», – розповідає депутат.

З його слів, незважаючи на всю безвихідь ситуації, важливим є те, що в Криму не відбувається того, що є зараз в Донецькій та Луганській областях, і якби українська влада проявляла відповідальність за країну та її громадян, то не допустила б війни в країні.

Читайте також:Петренко запевнив, що закон про заочне засудження поширюватиметься і на кримчан

Нагадаємо, що 18 березня президент Росії Володимир Путін разом із самопроголошеною кримською владою – «спікером» Верховної Ради Криму Володимиром Константиновим, невизнаним «прем'єром» Сергієм Аксьоновим і обраним на мітингу «мером» Севастополя Олексієм Чалим – підписали договір про входження Криму та Севастополя до складу Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: