Держава виділила 3 млрд вугільним підприємствам, підконтрольним терористам

Читать на русском

Протягом II-III кварталів 2014 року з державного бюджету на рахунки вугільних підприємств, що працюють на підконтрольних терористам територіях Донецької та Луганської областей, було перераховано 2,83 млрд грн.

Про таке на своїй сторінці у Facebook написав журналіст та новообраний народний депутат Мустафа Найєм, передає «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день вдалося з’ясувати, що протягом II-III кварталів 2014 року підприємствам лише вугільної промисловості в зоні ЛНР і ДНР було перераховано 2 832 166 500 грн. Нагадаю, увесь цей час ми де-факто перебували в стані війни з цими територіями, не контролювали фіскальні органи, державні адміністрації і не мали доступу до жодного із вказаних нижче підприємств», – зазначив Найєм.

Згідно з розрахунками, наведеними журналістом, найбільші суми отримали «Макеєввугілля», ДП «ДУЕК», «Донбасантрацит» та «Луганськвугілля». При цьому, чи дійшла бодай частина з цих грошей до рядових працівників, невідомо, констатує Найєм.

Читайте також: Україна підписала угоду на постачання вугілля з Росії

Нагадаємо, 24 жовтня до Іллічівського морського порту надійшла перша партія вугілля з Південної Африки, яким Україна збирається замінити тверде паливо з окупованих територій Донбасу.

До слова, нещодавно міністр енергетики Юрій Продан заявив, що Україна не фінансуватиме терористичних організацій ДНР та ЛНР. У свою чергу, ЗМІ повідомляють, що в самопроголошених республіках уже почали відвантаження вугілля для відправки до Російської Федерації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: