Долар знову подорожчав на 50 копійок і вже перевалив за 15 грн

Читать на русском

Протягом пятниці американський долар на міжбанку подорожчав ще на 50 копійок і нині становить 15,2 грн, курс євро зріс до 18,83.

Тим часом російський рубль повернув втрачені позиції відносно української валюти, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Finance.UA.

Таким чином голова Національного банку України Валерія Гонтарєва не дотримала свого слова щодо утримання курсу долара на рівні менше 15 грн до початку зими. Тоді очільниця головного фінансового регулятора країни заявила, що з оптимізмом дивиться у майбутнє і навіть прогнозує певне зміцнення національної валюти.

Як відомо, 3 листопада Нацбанк припинив контролювати темпи падіння гривні, відмовившись від щотижневих валютних аукціонів та замінивши їх на щоденні, зі значно меншим обсягом валюти. Як результат, за 4 дні курс американського долара відносно гривні зріс на 2,25 грн.

Експерти прогнозують, що фінансовий регулятор поновить свій контроль за валютним ціноутворенням лише з наданням нового кредиту МВФ.

Читайте також: Незабаром в обмінниках долари почнуть продавати по 14,5-15 грн – експерт

Нагадаємо, наприкінці жовтня Національний банк зняв обмеження щодо проведення валютних операцій, як і обіцяла Гонтарєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: