«Золота» Київрада: заміна системи голосування обійдеться в 13 мільйонів

Читать на русском

Заміна системи голосування для депутатів Київської міської ради коштуватиме столичному бюджету майже 13 млн грн.

Відповідну угоду Секретаріат Київради 31 жовтня уклав із НТТОВ «Рада»,  повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Зокрема, у «Віснику державних закупівель» йдеться про те, що вартість купівлі та встановлення нової системи інформаційного забезпечення столичної міської ради становить 12,97 млн грн. При цьому термін завершення виконання робіт не вказаний.

Видання «Наші гроші» стверджує, що, попри декларовану прозорість київської влади, компанія «Рада» отримала контракт не в результаті відкритого тендеру, а за переговорною процедурою. Спеціалісти підприємства нібито вивчили стан зруйнованої під час революційних подій на Майдані системи «Рада III Київ» і дійшли висновку, що відновленню вона не підлягає.

Між тим, іще 23 жовтня секретар міськради Олексій Резніков стверджував, що столична влада відмовилась від ідеї купувати нову систему для голосування. Тоді він заявив, що ремонт програмного забезпечення Київради коштуватиме бюджету близько 11 млн грн.

Читайте також: Бюджет Києва: як і хто його наповнить (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, на початку літа тоді ще новообраний мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко звернувся до представників бізнесу з проханням допомогти з ремонтом будівлі столичної міськради та адміністрації, зазначивши, що для цього потрібно порядка 30 млн грн.

Нагадаємо також, що 24 червня Кличко пообіцяв встановити в сесійній залі Київради нову сучасну систему для голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: