Україна уклала кабальний контракт, щоб пережити зиму - Асадчев

Читать на русском

Зимовий газовий пакет це можливо й компромісне рішення, але для урегулювання стосунків між США та Росією, а для України це повна залежність від Росії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-народний депутат України Валерій Асадчев.

«Україна знаходилася в безвихідному становищі. На саміті представники української влади нічого не вирішували і наша влада, інтереси України на цих переговорах не відстояла. Зараз населення фактично чекає те ж саме, що було в 2005 році. Як і тоді, зараз в Україну закачали на 10 млрд куб.м газу менше. З приводу ціни, Тимошенко свого часу, теж домовилась про подібну. Насправді ж, визначена ціна 485 доларів, а Росія просто зробила знижку в 100 доларів, яку вона може завжди забрати назад», - розповідає він.

«Україна фактично повністю підписала те, що хотіла Росія й пішла на предоплату за газ, який ми ще не отримали і не факт, що отримаємо, бо Росія на себе ніяких зобовязань ні по тринзиту, ні по об'єму не взяла», - додає Асадчев

Читайте також: Будемо з газом. Україна, Росія і ЄС підписали контракт на майбутню зиму

Нагадаємо, що загальна сума боргу за постачання газу з Росії до України складає 5,3 млрд доларів. Всього до кінця 2014 року Київ повинен перевести РФ 3,1 мільярда доларів із загальної суми боргу.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: