Тижневий дайджест станом на 14 жовтня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 40 нових обіцянок від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та заступник голови КМДА Михайло Костюк.

Голова уряду Микола Азаров минулого тижня окреслив найближчі плани з розвитку ракетно-космічної галузі України. Так, за словами політика, Україна готується запустити три космічні апарати та створити Національну супутникову систему зв’язку «Либідь». Найближчими роками, за словами прем’єр-міністра, в ракетно-космічній галузі буде створено близько 10 тис. робочих місць.

Також минулого тижня Микола Азаров повідомив, що 15 листопада планується відновити роботу 4-го енергоблоку Вуглегірської ТЕС.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул минулого тижня оголосив низку заходів з розвитку туристичної галузі в Україні. Зокрема, він обіцяє затвердити туристичний бренд України. До 2022 року кількість робочих місць в туристичній галузі, за розрахунками чиновника, має збільшитися до 1 млн.

Крім того, віце-прем’єр-міністр запевнив, що ціни на газ для населення збільшуватися не будуть, а наступного року в Україні запрацює нова система обліку дозволів на міжнародні перевезення та будуть проведені перші конкурси на будівництво концесійних доріг.

Заступник голови КМДА Михайло Костюк минулого тижня дав 21 нову обіцянку. Всі дані обіцянки стосувалися розбудови дорожньо-транспортної інфраструктури столиці.

Зокрема, Михайло Костюк повідомив про наміри взяти в лізинг чотири потяги для "Міської електрички", змінити принцип руху електрички та передбачити в нових поїздах місця для велосипедів та лиж. Також столичний чиновник планує реконструювати світлофорні об’єкти на 165 перехрестях центральної частини столиці, встановити 21 об’єкт відеоспостереження за вулично-дорожньою мережею та 10 електронних табло.

Наступного року, за словами Михайло Костюка, побудують Велику кільцеву дорогу на ділянці від просп. Рокоссовського до вул. Богатирської, облаштовують пішохідну зону на вул. Сагайдачного, проведуть капітальний ремонт шести шляхопроводів тощо.

Протягом минулого тижня 11 обіцянок отримали статус «Виконано» та 26 – «Не виконано».

Минулого тижня стало відомо, що, попри обіцянку міністра ЖКГ Геннадія Темника, на період "бабиного літа" в деяких регіонах України було відключено опалення. Крім того, міністр енергетики Едуард Ставицький не домігся зниження цін на російський газ до початку опалювального сезону, міністр агрополітики Микола Присяжнюк не дотримався обіцянки щодо зниження цін на овочі, а Михайло Костюк не презентував громадськості трисекційний трамвай "Каштан".

Станом на 14.10.2013 року в системі "Слово і Діло" налічується 1039 персон і 16315 обіцянок, з них 10009 в процесі, 2820 виконаних і 2875 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: