Голосування на псевдовиборах 2 листопада проходило навіть в Росії - РНБО

Читать на русском

У Раді національної безпеки і оборони України кажуть, що показники голосування на псевдовиборах 2 листопада не мають ніякого сенсу, оскільки на всіх ділянках знаходилися озброєні бойовики, які залякували місцевих жителів зброєю.

Про це в Facebook повідомив оперативний штаб РНБО, передає «Слово і Діло».

Зокрема, в місті Сніжне Донецької області терористи під'їхали на танках до житлових масивів і, погрожуючи обстрілом, примушували людей взяти участь у виборах. В РНБО також розповіли, що в місті Ровеньки місцеві вчителі і лікарі хотіли вийти на страйк, щоб не брати участь у «виборах», але терористи зібрали їх і, пригрозивши зброєю, змусили йти на виборчі дільниці.

Крім того, активно поширювалася інформація, що всі, хто не прийде на голосування, будуть визнані «нелояльними особами», які будуть судитися «за законами воєнного стану».

«Пенсіонерів переконували, що дані для отримання їх пенсій були заблоковані Українською державою, для чого потрібно з’явитися на дільницю, щоб підтвердити своє місцезнаходження, а також отримати вищезазначену «соціальну карту», попередньо надавши свої дані», - кажуть в РНБО.

Цікаво, що голосування на так званих виборах, які були організовані бойовиками терористичної організації ДНР, проходило навіть в Росії, при цьому бюлетені на цих виборах були надруковані на звичайних принтерах, а за три дні до виборів голосування почалося в Інтернеті.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко уже назвав «вибори» в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках «фарсом, який не визнають Україна та весь цивілізований світ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: