Порошенко: «вибори» в ДНР та ЛНР – фарс, якого не визнає світ

Читать на русском

Президент України назвав «вибори» в так званих Донецькій та Луганській народних республіках «фарсом, який не визнають Україна та весь цивілізований світ».

Натомість у Росії результати «волевиявлення» на окупованій терористами території Донецької та Лугнської областей визнали такими, що відповідають дійсності, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Фарс під дулами танків та автоматів, який 2 листопада влаштували дві терористичні організації на частині Донбасу – це жахлива подія, яка не має нічого спільного з реальним волевиявленням. Україна та весь цивілізований світ не визнають цього фарсу», – заявив учора Президент України.

Порошенко підкреслив, що провідні країни світу вже виступили проти самого факту проведення «виборів» на сході України. Глава держави також констатував, що такі дії віддаляють сторони від реалізації мирного плану.

В Російській Федерації вже визнали результат «голосування» в так званих ДНР та ЛНР легітимним. «Ми поважаємо волевиявлення жителів Південного Сходу. Вибрані представники отримали мандат для вирішення практичних задач з відновлення нормального життя в регіонах», – йдеться в заяві МЗС Росії.

Читайте також: Самопроголошена ЛНР почала «легалізацію» своєї «влади» з Алчевська

Як відомо, для підвищення явки на «виборах» місцева самопроголошена влада організувала продаж біля дільниць для голосування овочів за низькими цінами, а саме голосування на більшості дільниць відбувалося під пильним наглядом людей зі зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: